Пятница, 29.03.2024, 17:58
Приветствую Вас Гость

АДВОКАТЫ ОДЕССЫ

Поновлення на роботі і стягнення зарплати - Образцы документов

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Образцы документов » Документы » трудовое » Поновлення на роботі і стягнення зарплати (Зразок позовної заяви)
Поновлення на роботі і стягнення зарплати
kudmanДата: Среда, 27.10.2010, 13:44 | Сообщение # 1
Подполковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 149
Репутация: 0
Статус: Offline
До ______________ міськрайонного суду
______________ області

Позивач: Семенов Володимир Васильович,
який проживає за адресою: вул. Прорізна, буд. 143, кв. 17,
м. ______________ ______________обл.,
поштовий індекс _____

Відповідач: Відкрите акціонерне товариство „Агросоюз”
вул. Д. Коротченка, буд. 91, м. ______________
______________обл., поштовий індекс _____

Ціна позову: 431 гр. 64 коп.

Позовна заява
про поновлення на роботі
і стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу

З 11 вересня 1987 року я працював водієм у відкритому акціонерному товаристві „Агросоюз” м. _____________.
15 березня 2005 року мене звільнили з роботи у зв’язку із скороченням чисельності або штату працівників, п. 1 ст. 40 КЗпП України.
Вважаю звільнення незаконним з наступних підстав.
У відповідності з ч. 1, 2 ст. 42 КЗпП України при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці. При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається особам, в сім'ї яких немає інших працівників з самостійним заробітком, працівникам з тривалим безперервним стажем роботи на даному підприємстві, в установі, організації, а також іншим категоріям працівників.
Порівняно з іншими водіями, які залишилися працювати у товаристві, я маю більш високу кваліфікацію і продуктивність праці.
Крім того, я довше них працював у товаристві і маю на утриманні двох неповнолітніх дітей - Семенову Оксану Володимирівну, 27 червня 1993 року народження, і Семенова Максима Володимировича, 12 грудня 1997 року народження.
Виходячи з цього, я маю переважне перед ними право на залишення на роботі, однак при звільненні цього до уваги не взяли.
У разі незаконного звільнення з роботи працівник, згідно з ч. 1, 2 ст. 235 КЗпП України повинен бути поновлений на попередній роботі органом, який розглядає трудовий спір. Одночасно з цим повинно бути вирішене питання про виплату йому середнього заробітку за час вимушеного прогулу або різниці в заробітку за час виконання нижчеоплачуваної роботи, але не більш як за один рік.
На день пред’явлення позову до суду я перебував у вимушеному прогулі 17 днів, з 16 березня 2005 року по 15 квітня 2005 року. За цей час відповідач зобв’язаний виплатити на мою користь заробітну плату в сумі 431 гр. 64 коп. ( 824 гр. / фактична заробітна плата за останні два місяці роботи / : 42 дні / кількість фактично відпрацьованих робочих днів за два останні місяці роботи / = 19 гр. 62 коп. / розмір середньоденної заробітної плати / х 22 дні /кількість днів вимушеного прогулу/ ). Свої вимоги у зазначеній частині я збільшу на день розгляду справи в суді.
У разі задоволення мого позову на директора товариства Лосєва Володимира Олександровича може бути на підставі ст. 237 КЗпП України покладена матеріальна відповідальність на покриття шкоди, заподіяної товариству внаслідок оплати мені вимушеного прогулу. У зв’язку з цим його необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог.
У відповідності з п. 1 ч. 1 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України „Про державне мито” і п. 1 ч. 3 ст. 81 ЦПК України робітники і службовці звільняються від сплати судового збору і витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у справах про поновлення на роботі.
Зазначені мною обставини підтверджуються доданими до заяви документами.
На підставі викладеного й у відповідності з п. 1 ст. 40, ч. 1, 2 ст. 42, п. 2 ч. 1 ст. 232, ч. 1, 2, 5 ст. 235 КЗпП України, керуючись ч. 1, 2 ст. 35, ст. 36, ч. 1 ст. 88, п.5 ч. 6 ст. 130, ст. 143, п. 2, 4 ч. 1 ст. 367 ЦПК України

прошу:

1. Поновити мене на роботі водієм у відкритому акціонерному товаристві „Агросоюз” м. _____________.
2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства „Агросоюз” на мою користь заробітну плату за час вимушеного прогулу в сумі 431 гр. 64 коп.
3. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати.
4. Допустити негайне виконання рішення суду в частині поновлення мене на роботі і стягнення заробітної плати, але не більше чим за один місяць.
Додатки:

1. Копія наказу про прийняття на роботу.
2. Копія наказу про звільнення з роботи.
3. Копії свідоцтв про народження дітей.
4. Довідка з місця проживання.
5. Довідка про середній заробіток.
6. Копії позовних заяв.

„____”___________200__ р. _____________Семенов В.В.

 
Образцы документов » Документы » трудовое » Поновлення на роботі і стягнення зарплати (Зразок позовної заяви)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Поиск
Друзья сайта
  • Новотроицкий район
  • Каланчакский район
  • Чаплинский район
  • Block title
    Херсон
    Block title
    Copyright MyCorp © 2024 | Бесплатный конструктор сайтов - uCoz