Пятница, 29.03.2024, 17:30
Приветствую Вас Гость

АДВОКАТЫ ОДЕССЫ

Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло - Образцы документов

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Образцы документов » Документы » жилищное » Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло (Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло)
Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло
kudmanДата: Пятница, 05.11.2010, 20:40 | Сообщение # 1
Подполковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 149
Репутация: 0
Статус: Offline
___________ районний суд м.

Адреса:

Позивач: Особа 1,

проживаю за адресою:

тел.:

Віповідачі: виконавчий комітет __ міської ради

адреса:

Управління житлово-комунального господарства __ міськвиконкому

адреса:

ГЖЕД №1

адреса:

Третя особа: орган опіки та піклування (виконавчий

комітет ________ районної у м.______ ради)

адреса:

Позовна заява

про зобов’язання вчинити дію надати житло

Я, Особа_1, разом із своїм неповнолітнім онуком, Особа_2, 2001 року народження, над яким я встановила опіку, та іншими членами сім’ї проживаю за адресою:__. Даний будинок збудований ще у 1916 році.

Розпорядженням виконавчого комітету _ міської ради від ___ р. №___ було вирішено з метою упередження аварій та запобігання техногенних катастроф провести реконструкцію інженерних мереж та благоустрою вулиць центральної частини м. _________.

На замовлення УЖКГ виконавчого комітету _________ міської ради ________ філіал ВАТ ПВІ «Укркомундорпроект» розробив робочий проект капітального ремонту зливної каналізації на вул. __________ (в районі будинків №1,2) у м. ________, який був погоджений з відповіними організаціями, в тому числі УЖКГ та Головним управлінням містобудування та архітектури. Ремонт асфальтно-бетонного покриття дороги і влаштування линевої каналізації включав у себе проведення високо вібраційних робіт. Саме виконанням таких робіт був зроблений струс фундаметну будинку №2 по вул. _______ у м. ________, який призвів до порушення цілісності конструкції будинку, внаслідок чого в 2004 році завалилася одна із зовнішніх несучих стін будинку. Деформації конструкцій будинку відбулися в кількох квартирах в тому числі і квартирі №1 в якій я проживаю.

16.010.2004 року на замовлення УЖКГ виконавчого комітету _________ міської ради спеціалістами філіалу ДП «НДІпроектреконструкція» було обстежено зазначений будинок та встановлено, що при виконанні робіт по ремонту асфальтно-бетонного покриття дороги по вул. ______ вода з поверхні землі по відмостці будинку текла по схилу на вул. ________ і вимивала грунт з поверхні, що розвинуло явище здвигу грунту. При влаштуванні ливневої каналізації біля будинку був зроблений струс фундаментів, який і проявив деформації конструкцій у квартирах №№ 1,2,3. Також був зруйнований водопровід і вода текла під будинком.

{smscoin_key}Ці самі обставини руйнування будинку і в тому числі моєї квартири № 1 викладені в робочому проекті на протиаварійний ремонт будинку, виконаний у 2004 році.

Крім того, у грудні 2004 року УЖКГ почало проводити у нашому будинку протиаварійні роботи, що призвело до подальшого його руйнування: збільшилися тріщини в стелі і стінах, збільшилася хиткість підлоги і балок перекриття, тому проведення протиаварійних робіт відразу ж було зупинено.

Всі вище зазначені обставини були встановлені рішенням ____ районного суду м. ___________ від ___квітня 2007 року по цивільній справі №________ за позовом Б. до _________ міськвиконкому, ГЖЕД №1, УЖКГ ____ міськвиконкому, ВАТ «Трансбуд», про реалізацію права на житло.

Проживати в квартирі, яку я маю у користуванні просто неможливо. Квартира зовсім зруйнувалася і до цих пір валиться кожен день: падає то стеля, то куски штукатурки по 10-15 кг. Всі димарі попадали, позакривали димоходи, що підтверджується актом обстеження квартири №1 по вул. _____________, яке проведено комісією у складі: головного спеціаліста відділу по приватизації та утриманню житлового фонду, спеціаліста того ж відділу, інженера відділу технагляду. Настаупає зима, а нам із внуком навіть немає як обігрівати оселю. Живу у постійному отрасі за своє життя та життя дитини.

Саме після проведення усіх вищезазначених робіт і почалися мої «побирання».

Я неодноразово зверталася до виконавчого комітету _______ міської ради, Кабінету Міністрів України, Президента України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з метою відселення з аварійного будинку мене та мого неповнолітнього онука але результатом моїх звернень були лише відписки з обіцянками. Так у своєму листі № ________ від 19.12.2005 року Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Ю., повідомив, що в нашому будинку необхідно провести протиаварійні роботи і, що для тимчасового переселення моєї сім’ї на час виконання ремонтних робіт УЖКГ шукає приміщення, куди б можна було зробити це переселення.

На чергове моє звернення до Кабінету Міністрів України виконавчий комітет __ міської ради своїм листом № ______ від 14.06.2008 року повідомив, що виконання капітального ремонту нашого будинку є технічно складним та економічно недоцільним, що підтверджується технічним висновком на будинок по вул. ____________, який виготовлений «НДІпроектреконструкція» на замовлення УЖКГ. Крім того в цьомуж листі було зазначено, що: «Ваше питання стосовно відселення з вищезазначеного будинку буде винесено на розгляд чергового засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради».

Нажаль, до цього часу, питання відселення мене та моєї сім’ї із аварійного будинку не вирішено!!!

П.2 ч. 1 ст. 15 Житлового кодексу України встановлює, що виконавчі комітети міських рад керують житловим господарством, забезпечують належний технічний стан, капітальний і поточний ремонт житлового фонду, що є у віданні Ради;

п.6 ч. 1 ст. 15 Житлового кодексу України встановлює, що виконавчі комітети міських рад приймають рішення про надання жилих приміщень у будинках житлового фонду місцевої Ради (стаття 51), затверджують спільні
рішення адміністрації і профспілкового комітету підприємства,
установи, організації про надання жилих приміщень у будинках
відомчого житлового фонду (стаття 52);

ч. 6 ст. 101 Житлового кодексу України встановлює, «Замість надання жилого приміщення на час проведення капітального ремонту жилого будинку наймачеві та членам його сім'ї за їх згодою та згодою наймодавця може бути надано в постійне користування інше благоустроєне жиле приміщення. Рішення про це приймають органи, зазначені в статтях 51 - 53 цього Кодексу».

ст. 110 Житлового кодексу України встановлює, що громадяни виселяються з жилих будинків державного і громадського житлового фонду з наданням іншого благоустроєного жилого приміщення, якщо будинок (жиле приміщення) загрожує обвалом;

ч.ч. 2, 3 ст. 50 Житлового кодексу України встанолюють, «При наданні жилих приміщень не допускається заселення однієї кімнати особами різної статі, старшими за дев'ять років, крім подружжя.

Не допускається також заселення квартири, збудованої для однієї сім'ї, двома і більше сім'ями або двома і більше одинокими особами, за винятком випадку, передбаченого частиною п'ятою статті 54 цього Кодексу». На підставі цього я вважаю, що маю право разом із своїм підопічним онуком Особою_2 на отримання окремого житла, яке складається не менше як із 2-х кімнат.

На підставі вищезазначеного та керуючись п.2 ч. 1 ст. 15, п.6 ч. 1 ст. 15, ч.ч. 2, 3 ст. 50, ч. 6 ст. 101, ст. 110 ЖК України; ст.ст.51, 52, 54, 74, 77 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»; ст ст.ст. 3, 107, 118, 143 ЦПК України, -

ПРОШУ:

Призначити судову будівельно-технічну експертизу;

Зобов’язати виконавчий комітет ____________ міської ради надати мені, Особі_1, та моєму неповнолітньому внуку Особі_2, у постійне користування, житлове приміщення, яке складається не менше як із 2-х кімнат і відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам.

Додатки:

Дата Підпис

 
Образцы документов » Документы » жилищное » Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло (Позовна заява про зобов’язання вчинити дію надати житло)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Поиск
Друзья сайта
  • Новотроицкий район
  • Каланчакский район
  • Чаплинский район
  • Block title
    Херсон
    Block title
    Copyright MyCorp © 2024 | Бесплатный конструктор сайтов - uCoz