Четверг, 28.03.2024, 14:15
Приветствую Вас Гость

АДВОКАТЫ ОДЕССЫ

ДТП - Образцы документов

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Образцы документов » Документы » Административное право » ДТП (ПОЗОВНА ЗАЯВА про відшкодування збитків)
ДТП
kudman1945Дата: Понедельник, 22.11.2010, 19:22 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
До [назва суду]
Позивач: [ім'я позивача]
[повна адреса позивача,
індекс]
тел.: [номер телефону]
факс.: [номер факсу]
в особі: [ім'я представника]
[повна адреса позивача,
поштовий індекс]
тел.: [номер телефону]
факс.: [номер факсу]
Відповідач: [ім'я або назва відповідача]
[повна адреса позивача,
індекс]
тел.: [номер телефону]
факс.: [номер факсу]
[якщо номери засобів зв’язку
невідомі, доцільно зазначити:
"(номери засобів зв’язку невідомі)"]
Ціна позову: [ціна позову] грн.
Судовий збір: [сума судового збору] грн.
ІТЗ судового процесу: [сума ІТЗ] грн.
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про відшкодування збитків,
заподіяних внаслідок дорожньо-транспортної пригоди
[Дата] на автодорозі Київ – Чоп мала місце дорожньо-транспортна пригода (ДТП), в якій було пошкоджено належний мені автомобіль марки [марка автомобіля], номер державної реєстрації [реєстраційний номер].
Даний факт підтверджується постановою [дата, номер, назва суду] (копія додається), відповідно до якої винним у скоєнні ДТП визнано [ім'я водія], водія автомобіля марки[марка автомобіля], номер державної реєстрації [реєстраційний номер].
Відповідно до ст. 1166 Цивільного кодексу України (ЦК) майнова шкода, завдана неправомірними діями чи бездіяльністю майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.
Статтею 1188 ЦК встановлено, що шкода, заподіяна при взаємодії кількох джерел підвищеної небезпеки відшкодовується особою, з вини якої шкода була заподіяна.
Розмір матеріального збитку, заподіяного транспортному засобу визначається на підставі Методики товарознавчої експертизи та оцінки дорожніх транспортних засобів, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України від 24.11.2003 року за № 142/5/2092 (далі – Методика). Згідно абз. 2 п. 8.2. Методики вартість матеріального збитку визначається як сума вартості відновлювального ремонту з урахуванням значення коефіцієнта фізичного зносу складових автомобіля та величини ВТВ (втрати товарної вартості).
Вартість відновлювального ремонту з урахуванням значення коефіцієнта фізичного зносу складових підтверджено Звітом про оцінку автомобіля [дата і номер] (копія додається) і становить [сума відновлювального ремонту] грн. Величина ВТВ, яку визначено на підставі Звіту про оцінку автомобіля [дата і номер] (копія додається), становить [сума ВТВ] грн.
Отже, разом розмір матеріального збитку, заподіяного моєму автомобілю становить –[сума відновлювального ремонту] + [сума ВТВ] = [сума збитку] грн.
Згідно згаданої вище постанови суду [ім'я водія] є працівником Відповідача. Отже, з урахуванням ч.1 ст.1172 ЦК Відповідач зобов’язаний відшкодувати мені шкоду, заподіяну його працівником.
Оскільки відповідальність Відповідача згідно полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів [номер і дата] (копія додається) застраховано у [назва страхової компанії] (Страховик), я звернувся за відшкодуванням до Страховика.
Поліс укладений на умовах відшкодування шкоди, заподіяної майну третіх осіб в межах до 25500,00 грн. включно (франшиза не передбачена). Ця сума є значно меншою, ніч розмір заподіяного мені матеріального збитку.
Відповідно до ст. 1194 ЦК особа, яка застрахувала свою цивільну відповідальність, у разі недостатності страхової виплати (страхового відшкодування) для повного відшкодування завданої нею шкоди зобов’язана сплатити потерпілому різницю між фактичним розміром шкоди і страховою виплатою (страховим відшкодуванням).
Отже, з урахуванням права на отримання мною страхового відшкодування від Страховика в сумі 25500,00 грн., Відповідач обов’язаний відшкодувати мені:
[сума збитку] грн. – 25500,00 грн. = [сума стягнення] грн.
Крім того, відшкодуванню на мою користь підлягають витрати на оплату здійснення автотоварознавчого дослідження, що підтверджуються квитанцією [дата і номер] на суму 200,00 грн. (копія додається).
В зв’язку з наведеним, керуючись, ст.ст. 22, 1166, 1172, 1188, 1194 Цивільного кодексу України та ст.ст. 3, 110 Цивільного процесуального кодексу України,
прошу суд:
1. Прийняти дану позовну заяву до розгляду.
2. Стягнути з Відповідача на мою користь [сума стягнення] грн. в якості відшкодування матеріальних збитків.
3. Стягнути з Відповідача на мою користь [сума стягнення] грн. в якості відшкодування за оплату авто товарознавчого дослідження.
4. Всі витрати, пов’язані з розглядом справи покласти на Відповідача.
Додатки:
 
Образцы документов » Документы » Административное право » ДТП (ПОЗОВНА ЗАЯВА про відшкодування збитків)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Поиск
Друзья сайта
  • Новотроицкий район
  • Каланчакский район
  • Чаплинский район
  • Block title
    Херсон
    Block title
    Copyright MyCorp © 2024 | Бесплатный конструктор сайтов - uCoz