Вторник, 16.04.2024, 13:23
Приветствую Вас Гость

АДВОКАТЫ ОДЕССЫ

Невиконання умов договору купівлі-продажу - Образцы документов

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Образцы документов » Документы » Гражданское право » Невиконання умов договору купівлі-продажу (Стягнення грошових коштів)
Невиконання умов договору купівлі-продажу
kudmanДата: Понедельник, 24.01.2011, 19:02 | Сообщение # 1
Подполковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 149
Репутация: 0
Статус: Offline
Чаплинський районний суд Херсонської області
смт. Чаплинка, вул. Космонавтів 23, 75200

Позивач: ___________________________
75200, смт. Чаплинка, Херсонська обл.
вул. _______________
ідентифікаційний код _______________
тел. 095-55

Відповідач: Нагорний Руслан
75200, смт. Чаплинка, Херсонська обл.
вул. Леніна 49, кв. 22
тел.099-365-55-58

Ціна позову: 4476 грн.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про стягнення грошових коштів
за невиконаним договором купівлі – продажу

10.10.2010 року між ПП Нагорним Р.В. та мною було укладено Договір, згідно якого Продавець (ПП Нагорний) зобов’язується передати у власність Покупцю (Чеботарьеву Є.П.), а Покупець зобов’язується прийняти та оплатити Товар (а саме: ПВХ та фурнітура) відповідно до п. 3 Договору.
Згідно п. 2.1. Договору Продавець зобов’язаний передати Покупцю у власність товар протягом 20 банківських днів з моменту підписання цього Договору.
Відповідно до умов договору (п. 3.2.) я сплатив передоплату у вигляді 80%, тобто 4476 (чотири тисячі сімдесят шість) грн. від загальної суми 5595 (п’ять тисяч п’ятсот дев’яносто п’ять) грн.
Однак, в обумовлений двадцятиденний термін передачі та установки вікон та дверей ПП Нагорним не було проведено. На мої неодноразові звернення Нагорний Р.В. не реагував. Призначав зустрічі у своєму офісі, але не приходив. Діні зустрічі не відбувались, оскільки його офіс був постійно зачинений.
Згідно з ст.693 п.2 ЦК України «Якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати». Обов’язок повернути передоплату у розмірі 4476 (чотири тисячі сімдесят шість) грн., або передати оплачений Товар на сьогоднішній день Відповідачем невиконаний.
Згідно ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України: «якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін)».
Як вже зазначалося, строк виконання зобов’язань Відповідачем по договору передбачений п. 2.1 Договору. Згідно з даним пунктом Нагорний Р.В. повинен був виконати умови договору протягом 20 днів, тобто до 30.10.2010 року.
Згідно ч.1 ст. 612 Цивільного кодексу України: «боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом».
Оскільки Відповідач не виконав належним чином своє зобов’язання по передачі у власність та установку вікон та дверей у строк, визначений п. 2.1 Договору, то він вважається таким, що прострочив.
Згідно із вимогами ст. 509 ЦК України, зобов'язанням є правовідношення, у яких одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь іншої сторони (кредитора) певну дію, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.
Відповідно до вимог ст. 526 ЦК України, зобов'язання повинні виконуватися належним чином, відповідно до умов договору.
Відповідно до вимог ст. 610 ЦК України, порушенням зобов'язання є його невиконання. Згідно із вимогами ст. 612 ЦК України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.
Нормою ч. 1 ст. 626 ЦК України встановлено, що договором є домовленість двох і більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Відповідно до вимог ст. 629 ЦК України, договір є обов'язковим для виконання сторонами.
Згідно із вимогами ст. 655 ЦК України, за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов'язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві) і сплатити за нього певну грошову суму.
Відповідно до вимог ст. ст. 662 та 663 ЦК України, продавець зобов'язаний передати покупцеві товар, визначений договором купівлі-продажу у встановлений у договорі строк. Нормою ч. 2 ст. 693 ЦК України, якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати повернення суми попередньої оплати.
З наведених норм чинного цивільного законодавства України та фактичних обставин справи випливає наступне. Я та Відповідач знаходилися у договірних стосунках, як боржник і кредитор, так як уклали договір купівлі-продажу з попередньою оплатою товару. Нормою цього договору передбачено стягнення пені за несвоєчасне виконання зобов'язань. Я свої зобов'язання за цим договором виконав та здійснив попередню оплату у розмірах та у строки, передбачені договором. Відповідач свої зобов'язання за цим договором не виконав. Внаслідок цього моє право на отримання Товару чи повернення сплачених за нього, як попередню оплату, грошових коштів, Відповідачем порушено.
На підставі викладеного, керуючись, ст.ст. 509, 526, 530, 549, 551, 610, 612, 625, 626, 629, 655, 662, 663, 693 України, ст.ст. 3, 88, 118, 119 ЦПК України, -
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Стягнути з приватного підприємця Нагорного Руслана В на мою користь заборгованість за невиконаним договором купівлі-продажу металопластикових вікон та дверей від 10.10.2010 року у сумі 4476 (чотири тисячі сімдесят шість) гривень.
3. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати.
Додатки:
1. Копія договору.
2. Копія позовної заяви.
3. Докази сплати держмита та ІТЗ.

« »_________2011р.

 
Образцы документов » Документы » Гражданское право » Невиконання умов договору купівлі-продажу (Стягнення грошових коштів)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Поиск
Друзья сайта
  • Новотроицкий район
  • Каланчакский район
  • Чаплинский район
  • Block title
    Херсон
    Block title
    Copyright MyCorp © 2024 | Бесплатный конструктор сайтов - uCoz